Jak si doma uvařit pivo? S moderní varnou to jde samo!

Nepochybujeme o tom, že by se vám líbilo, kdybyste mohli přátelům nabídnout pivo vlastní výroby. Na mysli však nemáme patok, který se nedá pít, ale nápoj bohaté chuti. Zkrátka takový, za který by se nestyděli ani ve vyhlášeném minipivovaru. Nabízí se však otázka, kde vzít zkušenosti a potřebné vybavení? Návodů, jak si doma uvařit pivo, je na internetu víc než dost – ale zřejmě cítíte, že tudy cesta k prvoligovému moku nevede. Jednoduchá rada zní: pořiďte si „Braumeistera“. Pivovary Braumeister patří k naprosté špičce ve svém segmentu. Konkurence se je roky snaží okopírovat, ale dosud se na trhu neobjevil žádný minipivovar srovnatelné kvality. Jedná se o jediný typ varny, který při ohřevu díla zajišťuje dostatečně plynulou cirkulaci sladové kaše ode dna k hladině bez použití míchání. Při pohledu na příslušenství je na první pohled patrné, že za domácím minipivovarem stojí naši němečtí sousedé. Jejich smysl pro preciznost je v tomto případě na místě. Všechny díly k sobě perfektně pasují. Práce s takovým přístrojem vás bude bavit. https://www.youtube.com/watch?v=9CO8rMQT6Gk

Jak probíhá výroba piva s domácím minipivovarem Speidel Braumeister?

Kromě samotné varny budete potřebovat ingredience. Zda si je pořídíte samostatně, např. na základě seznamu receptu, který jste od někoho dostali či podědili, nebo si zakoupíte některou z předpřipravených sad značky Speidel, je na vás. Co se týče výrobního procesu, v podstatě stačí následovat instrukce v manuálu. Z vaření piva nemusíte mít strach, protože varna udělá většinu věcí za vás. Ohlídá časy i teploty jednotlivých procesů a kdykoliv bude zapotřebí manuální zásah, upozorní vás na to. Až uvaříte mladinu (což vám zabere cca půlden), necháte pivo kvasit. Hlavní kvašení trvá 3-5 dní, dozrávání v lahvích/KEGách/sudech 2-5 týdnů. Jste nadšení? Podrobnosti najdete na pivovary-braumeister.cz. Stát se sládkem už nemůže být jednodušší!

Publikováno: 31. 01. 2019

Kategorie: Rozšiř si obzory

Autor: Denisa Štumplová