Nad burgery z Mezi bulky zákazníci slintají blahem

Maso, plátek sýra, rajče, salátový list a nějaká omáčka v bulce. Tak přesně tohle není burger, v mnoha rychlých občerstveních ho však takhle servírují. Chcete-li svým chuťovým buňkám dopřát skutečný burgerový zážitek, z nějž explodují blahem, vydejte se do Břeclavi. V dřívějších dobách žádné vyhlášené burgery Břeclav neměla. Relativně nedávno se tam však, na místě bývalé notoricky známé Kantýny, otevřelo malé bistro Mezi bulky. Uvnitř byste našli jen 16 míst k sezení, otevřeno je pouze od čtyř odpoledne do pozdního večera, přes všechny tyto komplikace se však nové burgrárně daří. Mohou za to zejména vynikající chutě.

Kombinují zdánlivě nekombinovatelné

Například pro měsíc září byl zvolen jako speciál burger PBJ (Peanut Butter & Jelly). Kombinuje v sobě chutě ovocného džemu, arašídového másla, slaninového džemu, bourbonu, cheddaru, nakládané okurky, javorového sirupu, kvalitního hovězího masa a dalších surovin. Jakkoliv se může zdát kombinace sladkých a slaných chutí podivná, lepší burger Břeclav jen tak nenabídne. To stejné by se dalo prohlásit i o burgerech ze stálé nabídky. V té mimochodem nechybí ani vegetariánské a veganské varianty.

Zahraniční chutě v Břeclavi

Za odvážnou myšlenkou otevřít si v roce, kdy situace gastronomii nepřeje, vlastní bistro stojí Alča a Honza. Dva mladí lidé, kteří strávili sedm let v zahraničí a poznali nespočet nových chutí i jídel. Tyhle chutě teď přinesli do Česka a prostřednictvím svého malého bistra je servírují všem zákazníkům. Kromě burgerů dělají i vynikající hranolky. Spoustu surovin si sami vyrábí, ty další kupují od ověřených dodavatelů. Například maso pochází z rodinné farmy Rudimov, je v BIO kvalitě a pochází z vyhlášeného plemene Aberdeen Angus. Ve veganských a vegetariánských Burgerech byste našli vlastnoručně vyráběné NeMaso. Přijďte ho ochutnat třeba zrovna dnes k večeři!

Publikováno: 25. 09. 2021

Kategorie: Rozšiř si obzory

Autor: Denisa Štumplová